A Zúgó Szél Alapítvány egy felekezetközi, karizmatikus irányultságú keresztény kiadó, amely hivatásának tekinti, hogy „felkészítse a szenteket a szolgálat munkájára” az Efezus 4:12 alapján. Alapigénk a Zsoltárok 96:3: „Beszéljétek (az angol Living Bible szerint publikáljátok) a népek között az ő dicsőségét, minden nemzet között az ő csodadolgait”.


A Zúgó Szél Alapítvány 1987-ben fogant és 1990-ben született meg, mert megláttunk egy szükséget és úgy éreztük, legalább részben be tudjuk tölteni. 1987-ben egy magyar keresztény csoport kiutazott Frankfurtba, a CfaN első európai Tűzkonferenciájára. Több testvér szellemben megerősödött ezen a konferencián, amikor Isten működő erejét látták a Szent Szellem ajándékainak megnyilvánulásaiban, a tüzes dicsőítésben, a szolgálók felkent prédikációiban és az egész rendezvény légkörében. Hazahozták a konferencia videó kazettáit, amelyek angolul és németül készültek. Mivel ezzel a „győztes” kereszténységgel még nem sokan találkoztak akkor Magyarországon, sokan akarták látni a felvételeket, de kevesen tudtak olyan jól angolul vagy németül, hogy megérthették volna az üzeneteket. Amikor csoportosan összejöttünk nézni a kazettákat, mindig jelen kellett lennie egy tolmácsnak. A videó lejátszót és a színes tévét is úgy hordtuk össze, hiszen akkor még nem volt mindenkinek. Így jelentkezett a szükség, hogy a magyar fordításnak a szalagokon kellene lennie. Néhányan összefogtunk és elkezdtük másolás keretében a real timeban elhangzó tolmácsolást rákeverni a felvételekre. Nagy volt az igény a másolatokra. Személyesen a mi életünket is forradalmasították a CfaN felvételek, azt éreztük, hogy ezzel a természetfölötti szinttel minden magyar kereszténynek találkoznia kell.

1990-ben egy magyar csoporttal kiutaztunk a lisszaboni CfaN Tűzkonferenciára és tervszerűen megvettünk minden videó kazettát. Itthon leszinkronizáltuk mindegyiket, és aki üres kazettát adott, kapott belőlük másolatot. Egy idő után akkora lett az igény ezekre az anyagokra, hogy elhatároztuk, hivatalos működési formát keresünk. Kft. alakításához nem volt pénzünk – máshoz sem –, és különben sem gondoltuk, hogy megélhetnénk ebből. Megpróbáltunk csatlakozni már meglévő szervezetekhez, hiszen egyikünknek sem volt képesítése cégalapításból és menedzselésből, de ez különböző okokból nem jött össze. Végül az alapítványi forma mellett döntöttünk. Kölcsönkaptunk három olyan alapító okiratot, ami már „átment” a bíróságon, és azok alapján megírtuk a miénket. A lelkészünk vállalta, hogy megalapít minket és leteszi az alaptőkét. Azt hallottuk, akkoriban akár fél évig is tarthatott, mire több módosítási felszólítás után végre bejegyeztek egy-egy alapítványt, de a Zúgó Szélnek egyetlen módosítással két hónapon belül sikerült. Isten kegyelmét láttuk mindebben, úgy éreztük az Ő akaratában vagyunk.

Ekkor kezdődtek el a levelezések a külföldi szolgálatokkal, hogy engedélyt kapjunk a felvételeik magyarra szinkronizálására, kiadására és terjesztésére. Ekkor kezdtük igazán tanulni a szakmát. Természetesen a CfaN volt az első partnerünk. Megtanultuk, hogy a mesterfelvételeket más formátumban küldik, nem VHS-ben. El kellett kezdenünk beszerezni a tevékenységünkhöz szükséges készülékeket, eszközöket. Az első könyvünket, ami Reinhard Bonnke műve volt, két helyről kölcsönzött pénzből adtuk ki. Hirtelen akkora kereslet lett az Evangélizáció tűzzel című könyvére, hogy a nyomdát ki tudtuk fizetni egy hónapon belül, de amikor a nyomdavezető eljött a pénzért, kiderült, hogy az összeg, amiről tudtunk, csak nettó, de az Áfát is ki kell fizetnünk. No, annyi pénzünk már nem volt. Ekkor jött a csoda: csengetett a postás és valahonnan pont annyi pénzt hozott az Alapítványnak, amennyi hiányzott. Mi hallelujázni kezdtünk, a nyomdavezető hölgy pedig azt mondta, hogy ha nem éli ezt át, akkor nem hiszi el, hogy ilyen van.

Az ezt követő évek termését a webáruházunkban tallózva találhatják meg az érdeklődők. A Zúgó Szél Alapítványnak eddig még sosem volt és most sincs fizetett munkatársa, mert a pénzügyi helyzetünk nem teszik ezt lehetővé. Bizonyos szakértelmet igénylő feladatokkal külsősöket bízunk meg, akiknek fizetünk a szolgáltatásukért. Isten gondoskodik az Alapítványról, és amíg Ő kirendeli a szükséges összegeket, addig fennmaradunk. Természetesen sokat tanultunk és fejlődtünk az elmúlt 28 év alatt. 2005-ben kezdtünk áttérni a kazettákról a DVD-kre és CD-kre.

Azon sem gondolkodtunk soha, hogy mit adjunk ki. Mindig Isten hozta elénk azokat a kiadványokat, amelyeknek magyar megvalósítását ránk akarta bízni. Bízunk benne, hogy áldást közvetíthetünk azoknak, akik találkoznak kiadványainkkal.